Har du särskilda kunskaper om ett ämne kan du börja blogga om det för att tjäna lite pengar. Det gäller förstås att andra vill ta del av kunskaperna men marknaden är väldigt lukrativ och det krävs inte mer arbete än att du är villig att dela med dig och lägga några timmar varje vecka på att skriva. Så här kommer du igång.

Ringa in dina kunskaper

Det första du måste göra är att hitta vilket ämne du vill skriva om. Det kan även vara en god idé att kolla in andra bloggar och få lite inspiration. Är du exempelvis intresserad av pengar kanske du vill dela med dig av olika spartips eller hur man investerar klokt i aktier. Är du intresserad av träning och sitter på flera år av egna erfarenheter och kunskaper kanske en träningsblogg är rätta vägen att gå. Oavsett vilket ämne du väljer, ska du välja det för att du brinner för ämnet i fråga. Det ska aldrig enbart handla om att tjäna pengar på sin blogg, vilket hur som helst kommer att ta ett tag att uppnå.

Planera din blogg

När du ska börja bygga upp din blogg är det viktigt att kartlägga allting som berör detta. Hur mycket tid kan du lägga varje dag? Gör upp en arbetsplan och försök få ett rimligt mål. Du kan givetvis ändra planen vartefter du kommer framåt. Var ska du arbeta med din blogg? Det kan vara smart att komma utanför ditt hem och hitta en mer neutral plats att kunna skriva på. Via helio.se går det smidigt att hitta arbetsrum att hyra mellan en timme till flera veckor. Du betalar bara hyra för tiden du behöver ditt arbetsrum. När det kommer till själva det tekniska byggandet av bloggen är det viktigt att göra rätt från början. Det bästa är förstås att bygga den själv och ha ett eget domännamn. Ett webbhotell är då vägen att gå och då bör du även se till att WordPress går att installera hos dem. Har du ingen erfarenhet av WordPress finns det flera bra instruktionsvideor på Youtube. En blogg behöver inte se avancerad ut, tvärtom är det bättre om den är minimalistisk.

Kvalitativt innehåll

Det viktigaste när du skriver dina blogginlägg är att texten flyter på bra och är välskriven. Ingen besökare orkar läsa text som känns irrelevant och avviker ifrån huvudtråden allt för mycket. Brödtexten bör du dela in i underrubriker och använder du bilder måste de se skarpa ut. Suddiga och pixliga bilder ger intrycket av att inlägget inte är särskilt genomarbetat. I grunden handlar det om att förmedla en idé eller en känsla. Lägger du ned tid och energi kommer det kännas för dem som läser dina texter.

Leave a Reply