På internet finns oerhört mycket kunskap alldeles gratis. Du kan också betala för kurser och utbildningar online som du sedan har tillgång till från ditt hem eller din arbetsplats.

Internet

Internet har verkligen revolutionerat både våra liv och omvärlden. Förr i tiden behövde du gå till ett bibliotek eller en bokhandel för att få tillgång till kunskap. Eller så behövde du bo i en stad som erbjöd en viss kurs. Förvisso kunde du läsa på distans för 30-40 år sedan också, men det var inte lika lätt och smidigt som det är idag. Det spelar ingen roll vad du vill lära dig, du går ut på internet, googlar kunskapen och kan inom ett par klick ha tillgång till jättemycket information. Du kan dels lära dig om olika ämnen, allt från språk till hur ett kärnkraftverk är uppbyggt och dels kan du få tillgång till fördjupad kunskap genom olika plattformar.

Företagsutbildning

Det är inte bara universiteten som erbjuder distansutbildningar online. Idag är det också många företag som erbjuder olika slags kurser online om allt från ledarskap till ekonomi. Det är perfekt för dig som är företagare. Dels kan du som företagare lättare vidareutbilda både dig och dina medarbetare. Istället för att ni behöver åka iväg till en annan stad eller bjuda in en talare, så kan ni köpa en nyckelfärdig kurs online för just de behov som ni har. Dels ger det också dig som har mycket kunskap inom ett område en möjlighet att faktiskt starta ett kunskapsföretag. Om du är duktig på ett språk eller på att paddla kajak kan du skapa kurser online som du säljer. Det enda du behöver göra är att gå in på Skatteverkets hemsida, skaffa F-skattsedel och sedan är du igång. När du ska sälja kurser online kan du välja mellan att skapa kurser som dina kunder laddar ner och att ge liveundervisning över till exempel Zoom eller Skype.

YouTube

Det spelar ingen roll om det handlar om att du ska dränera husgrunden, bygga ett växthus eller behöver lära dig mer om marknadsföring, du går ut på YouTube och får tillgång till miljontals filmer. Det ger alla en möjlighet, oavsett hur mycket pengar de har eller var de bor, att lära sig saker. Vill du lära dig ett nytt språk inför en utlandsresa så går du bara ut på YouTube och hittar en bra kanal som hjälper dig att bygga upp din språkbas.

Leave a Reply