Som student vill du naturligtvis studera så smart och effektivt som möjligt. Du vill lära dig inför framtiden, samtidigt som du vet att du måste klara av dina tentor.

1# Arbeta smart – arbeta tidseffektivt

Vi uppmuntras alltid att arbeta hårt, och det är helt riktigt, men det spelar ingen roll hur hårt du arbetar om du inte gör det på ett sätt som för dig framåt. För att åstadkomma saker behöver vi lägga ner många timmar, men många timmar i sig ger inte ett gott resultat. Som student måste du hantera din tid väl, både för att hinna med alla studier och bli färdig med uppsatser i tid, men också för att hinna med fritid och arbete. De flesta studenter tar lån från CSN, och väljer sedan att jobba extra. Om du inte hanterar din studietid väl kommer du att bli oerhört stressad. Det kommer att vara svårt för dig att hinna med något mer än att bara studera och arbeta. Det första du bör göra är att sätta dig ner och analysera hur du använder din tid. Gör det sedan kontinuerligt och se till att du verkligen studerar när du har ”studietid” och arbetar effektivt när du jobbar extra.

2# Börja med de stora dragen

Du ska lära dig något nytt. Ett tips är då att börja med det övergripande, de stora dragen. Låt oss säga att du ska fördjupa dig om slaget om Stalingrad. Om du börjar att läsa på om Stalingrad och fördjupa dig i alla detaljer, så kan det verkligen vara svårt att förstå detaljerna. Om du däremot börjar med de övergripande dragen om andra världskriget så kommer det att vara lättare att kunna sätta in slaget om Stalingrad i ett större perspektiv. Då kommer du också att förstå detaljerna bättre.

Leave a Reply