Drömmer du om att få se mer av världen? Ett tips är då att studera utomlands. Idag är det jättelätt att åka till ett annat land för att få fördjupa sig inom sitt kunskapsområde och samtidigt få uppleva en ny kultur.

Inom EU

Det absolut lättaste som svensk är att åka till ett annat i EU-land. Då behöver du inte ansöka om visum. Du kan då också arbeta på din fritid. Det finns ett stort utbyte mellan de olika universiteten inom EU, bland annat genom Erasmusprogrammet. Det ger dig också en möjlighet att förbättra dina språkkunskaper i till exempel franska, tyska, italienska eller spanska.

USA, Kanada eller Australien

Det är också många som väljer att studera i USA, Kanada, Nya Zeeland eller Australien. Om du vill studera i ett land utanför EU behöver du se vilka universitet som just ditt universitet har kontakt med – det kommer att underlätta processen jättemycket. Att åka utomlands och studera är något som kommer att gynna dig när du söker jobb. Du har förbättrat engelskan eller så kan du rentav ett tredje språk tämligen väl. Du har fått värdefulla kontakter och du visar att du har ett eget driv. Att studera utomlands är en mycket god erfarenhet som berikar både dig som person och ditt kommande arbetsliv.

Leave a Reply