Det senaste året har studenter i alla åldrar tvingats att studera på distans. Det har varit en prövning för många för att lyckas med sina studier. Det här inlägget är fyllt av tips som kan underlätta din distansundervisning.

Kontor

Att studera direkt i sängen känns kanske som det mest bekväma alternativet till en början men det är inte det mest ergonomiska eller effektiva eftersom det är lätt att tappa fokus. Därför är det bra om dina studier sker på ett ställe där du kan ha ditt fulla fokus på att studera. Du kan välja en del av hemmet som kontor och när du pluggat färdigt kan du gå därifrån. Men du kan också hyra in dig på ett kontorshotell. På ett kontorshotell får du tillgång till ett eget Kontor som du i slutet av dagen kan lämna när du är färdig med dina studier. De som pluggar på samma ställe som de spenderar sin fritid på upplever en högre nivå av stress eftersom det blir svårare att koppla av och de har svårare att fokusera på sina studier. Därför ska du se till att ha ett kontor.

Planera och organisera

En annan sak som kan hjälpa dina studier är om du planerar och organiserar. Om du gör upp ett schema för dig själv med vad du behöver göra så får du en bättre överblick. Sedan kan du göra listor med vad du behöver göra varje dag eller varje vecka. När du är klar med uppgiften, inlämningen eller har pluggat i den tid du avsatt kan du stryka det från listan. Att se att du får saker gjorda triggar hjärnans belöningssystem och det får dig att må bättre.

Miljön du befinner dig i är också viktig för att du ska känna att vill studera. Om du inte har ordning på dina saker kan motivationen lätt försvinna. Organisera dina papper, mappar, böcker och de skolarbeten du har på datorn så kommer det att kännas lättare att ta tag i uppgifterna.

Undvik distraktioner

En stor del till varför många tycker det är svårt att studera på distans är för att de blir lättare distraherade när de är på hemmaplan där ingen säger till att du behöver fokusera på dina studier och inte på dina sociala medier. Du kan lägga din mobiltelefon i ett annat rum eller stänga av den om du lätt blir distraherad. Mobilen har flera funktioner och appar du kan ladda ner som ger dig möjlighet att blockera appar under en viss tid. På datorn kan du blockera webbsidor.

Leave a Reply